Vásárlás

GYŐRI RÉGIÓ: Emelkedő forgalom, növekvő ingatlanárak 2014-ben

2014. november 3.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH)  2014. évi, eddig összesített lakáspiaci adatai és a Százszorszép Lakókert tapasztalatai egyaránt a lakás és telek forgalom élénkülését jelzik. 2014 első két negyedévében - az előzetes számítások szerint – országosan 20%-ot meghaladó az értékesített lakások számának növekedése. Túlnyomóan használt lakások cseréltek gazdát, az új lakások részesedése a lakáspiaci forgalomból nem éri el a 2%-ot, áll a KSH legfrissebb lakáspiaci kiadványában. Ugyanakkor az országos adatokat átnézve kiderül, az élénkülő ingatlanpiacon kiemelkedően jól teljesít a győri régió.

Nyugat-Dunántúlon Győr-Moson-Sopron megye árai emelkedtek kiugróan. Az átlagosnak tekinthető használt lakások ára a megyében 2014. első félévének a végére 4,6 százalékkal 11,3 millió forintra nőtt, míg a használt lakások átlagos négyzetméter ára 6 százalékkal 158 ezer forintra emelkedett. Az emelkedő ingatlanpiaci trendet erősíti, hogy a KSH július végi, a lakásépítések, építési engedélyek, 2014. I. félévi jelentése szerint Győr-Moson-Sopron megyében 931 új lakás építését tervezik, Magyarországon az új engedélyek közel egynegyedét itt adták ki. Azaz minden negyedik új lakást a győri régióban tervezik felépíteni, ami egy év alatt több mint 42 százalékos növekedést jelent. Az első félévben használatba vett új lakások száma – 438 új lakás kapott használatba vételi engedélyt - is növekedett a megyében 58 százalékkal.

Az ingatlanpiaci partnereink jelzése szerint győri panellakások ára a kereslet növekedése miatt egyértelműen emelkedett, ami az egész piacot mozgásba hozta. A panelből kiköltözők ugyanis egy szinttel feljebb lépnek és téglaépítésű társasházi lakásokba költöznek vagy családi ház építésbe kezdenek. Itt jön be a képbe a Százszorszép Lakókert, hiszen új építésű lakásokhoz építési telekre is szükség van, így nálunk ez a kereslet csapódik le. Az idei eladásaink ugyancsak a győri ingatlanpiac beindulását támasztják alá.

ÚJ ÉPÍTÉSŰ TÁRSASHÁZI LAKÁSOK A SZÁZSZORSZÉP LAKÓKERTBEN
Aki a Százszorszép Lakókertben új építésű társasházi lakást szeretne vásárolni, partnerünknél az alábbi linken választhat a még eladó lakásokból. A lakásokat kitűnő ár érték arány jellemzi, a vevő most 13,8 millió forintért kap egy magas műszaki tartalommal kivitelezett 63 m2-es ingatlant, amelyhez zárt gépkocsi beálló is tartozik és szoc. pol. ugyancsak igénybe vehető.


BEINDULT A GYŐRI INGATLANPIAC A SZÁZSZORSZÉP LAKÓKERTBEN IS!
2014 tavaszán ugrásszerűen megnőtt a Százszorszép Lakókert iránt érdeklődők és telekvásárlók száma, visszaigazolva az országos és a győri ingatlanpiaci fellendülést.

Nyugodt szívvel kijelenthetjük, a Százszorszép Lakókertben véget ért a válság. A korábbi, válsággal terhelt évek szolid üzletmenete helyett élénk érdeklődést és vásárlói aktivitást észlelünk. Vásárlóink, tudatában annak, hogy egy építési telek mindig jó befektetés, több fronton támadnak. Nagy örömünkre a családi házas vevők mellett telket vásárolnak az építési vállalkozók is, akik minőségi ikerházakat és társasházakat építenek eladásra. Ennek köszönhetően 2014 októberéig már a tizenhetedik adásvételre került rá az ügyvédi pecsét, de az érdeklődők száma azt jelzi, hogy az év végéig még növekedni fog ez a szám.

Győr ingatlanpiaca egyértelműen beindult. Köszönhető ez a térség pozitív bevándorlási mérlegének, a gazdasági fejlesztések – ezen belül is az AUDI gyár jótékony hatásának - és a reálbérek régióbeli növekedésének. A tudatos vásárlók tisztában vannak a ténnyel: most még jó áron lehet hozzájutni a kiszemelt ingatlanokhoz, de ha beindul az áremelkedés, akkor már többet kell áldozni a továbblépéshez.

Beruházóként, magunk is tapasztaljuk, hogy az ingatlanpiacon megjelenő vásárlók alapos piaci felmérést követően, körültekintően és tudatosan hozzák meg vásárlási döntéseiket. Az építendő ház méretét, tájolását a család racionális igényeihez igazítva olyan építési helyszínt keresnek, ahol nem várnak rájuk meglepetések. Ahol az infrastruktúra kész, az utak és járdák megépültek és nem csupán ígéret.

A honlapunkon olvasható „Miért mi?” rovatunkban az eladó telkek iránt érdeklődők és vásárlók gyakori kérdései is azt mutatják, hogy álmaink otthonának megteremtése mellett melyek azok a hosszú távú szempontok, melyek életterünk kiválasztásakor már a vásárlás pillanatában is számítanak. Legyen szó árvíz és belvíz érintettségről, a kert kialakításáról vagy a napelemek elhelyezéséhez ideális tájolásról.

ÚJ ÁRAZÁS
Vásárlóink egyedi igényekhez és lehetőségeihez igazodva új telek árazási struktúrát alakítottunk ki ez év nyarán. Így már 7,4 millió forinttól választhat építési telkek a Százszorszép Lakókertben.

Szabad építési telkeinkről bővebb információval helyi értékesítőnknél érdeklődhet: http://www.szazszorszeplakokert.hu/kapcsolat

Győrben is állunk rendelkezésükre! Értékesítési partnerünk az Openhouse Ingatlan Iroda: http://openhouse.hu/hu/ertekesito/1421-szazszorzep-lakokert/

Telekvásárlás feltételei, teljeskörű ügyvédi szolgáltatás

Győrújbaráton, a Százszorszép Lakókertben az eladó telek, telkek megvásárlása történhet készpénzzel vagy részben hitellel egyösszegű vagy két részletben történő fizetéssel. A részletekről megbízott értékesítőinknél lehet érdeklődni, akik szerződéstervezet  és igény esetén - korrekt díjazás ellenében - teljeskörű ügyvédi közreműködést is biztosítanak a telek vásárláshoz.

A fizetés során a vevő szabadon igénybe veheti bármelyik pénzintézet hitelkonstrukcióját és a lakástakarék-pénztári, lakáskassza megtakarítások is felhasználhatók a vásárlás finanszírozására. A Százszorszép Lakókert fejlesztői a beruházás stratégiai partnerét a Nyúl és Vidéke Takarékszövetkezetet jó szívvel ajánlják a hitelt felvenni kívánó vevők figyelmébe.

Telekvásárlási hitel

A Nyúl és Vidéke Takarékszövetkezet Győr I. kirendeltsége készséggel fogadja a telekvásárlás kapcsán hitelfinanszírozásban gondolkodó érdeklődőket. Az alábbiakban letölthető formában közöljük a Takarékszövetkezet tájékoztató finanszírozási ajánlatát. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy  a megajánlott kondíciók a pénzpiaci folyamatok tükrében változhatnak.

Telekvásárlási hitel kapcsán bővebb információ:

Nyúl és Vidéke TKSZ Győr1 Kirendeltség
9022 Győr, Schweidel u. 11.
Tel.: (96) 528-275, (96) 528-276
Mobiltel.: (30) 520-4874
Tel./Fax: (96) 327-151
E-mail: gyor1@nyul.tksz.hu

Területi vezető:Skerlanitz László Csabáné
Ügyintéző:Schmidtné Bári Margit (96) 528-276

Letöltés

Nyúl és Vidéke Takarékszövetkezet törlesztőrészlet kalkuláció